Vem utför min behandling?

Alla behandlingar med Laser / IPL  för hårborttagning utförs av en utbildad hairfree terapeut. Varje terapeut får en gedigen utbildning innan de får utföra några behandlingar.

Vad har Hairfree för erfarenhet?

Hairfree öppnade sin första salong för 7 år sedan och blev snabbt en av pionjärerna inom hårborttagning med Laser / IPL . Sedan dess har vi utfört över 20 000 hårborttagningsbehandlingar. Vi strävar efter att erbjuda de bästa metoderna för hårborttagning.

Vilka hår- och hudtyper kan behandlas?

Även om hårborttagning med Laser eller IPL  kan utföras på nästan alla hud- och hårtyper, är hårfärgen den viktigaste faktorn. Ljuset som emitteras från utrustningen attraheras till melanin, eller mörkt pigment, i hårfollikeln. Detta innebär att mörkt hår behandlas mest effektivt. Behandlingar som utförts på rött, blont och grått hår är i allmänhet inte lika effektiva, desto ljusare hår = fler antal behandlingar. Våra olika Laser och IPL modeller vid varje salong ger oss stor mångsidighet för att ta emot den stora variationen när det gäller hår och hudfärg.

Hur mycket kostar en behandling?

Hårborttagning med Laser eller IPL  kräver en rad behandlingar för att vara effektiva. Det finns inga genvägar till denna process. Varje behandling tar bort en viss procent av hår tills huden slutligen blir mjuk och fri från hår. Hairfree gör en kostnadskalkyl med dig. Du kan vara säker på att vi erbjuder den bästa behandlingen i landet. Vi rekommenderar en kostnadsfri konsultation för att se till att vi anpassar rätt mängd behandlingar för alla våra kunder. Vi har flera olika betalningsalternativ för att den ska passa din personliga situation, vilket gör borttagning av oönskat hår lätt och överkomligt för alla!

Varför är det viktigt med konsultation?

En kostnadsfri konsultation hos Hairfree är det viktigaste steget mot att lösa ditt problem med oönskad hårväxt. Hairfree terapeuten kommer då att avgöra om du är en lämplig kandidat för en framgångsrik behandling. Dessutom kommer du lära dig hur Laser eller IPL behandlingar fungerar och hur mycket behandlingen kostar. Vid konsultation har vi i samråd med dig kommit fram till en samlad bedömning av vilken behandling som passar bäst. All information från dig behandlas strikt konfidentiellt.

Hur länge har laser och IPL funnits på marknaden?

Laser och IPL användes första gången 1961, för nästan 50 år sedan! Laser eller IPL  hårborttagning började för ungefär 15 år sedan, men har avancerat betydligt de senaste 8 – 10 åren.

Laser / IPL vs Elektrolys

Laser och IPL hårborttagning är mycket snabbare. Elektrolys hårborttagning kräver mer tid eftersom det är en process som behandlar ett hår i taget, medan Laser och IPL hårborttagning behandlar många hårstrån vid varje puls. Med en laser kan vi behandla ett område som tex. armhålorna på bara 10 minuter.

Finns det någon åldersgräns?

Vi behandlar ingen under 18 år

Vilka är riskerna med permanent hårborttagning?

Hårborttagning med laser eller IPL är en säker behandling. Det finns ingen återhämtningstid, patienter kan återgå till arbete eller andra aktiviteter direkt. Dessa lasrar skadar inte huden, så riskerna är mycket låga. Under en kostnadsfri konsultation går man igenom alla punkter man behöver tänka på som t.e.x. Solning, så att man minimerar risken för brännskador eller andra bieffekter.

Är behandlingen smärtsam?

Nej, behandlingen är inte smärtsam. Alla våra utrustningar, laser eller IPL, har inbyggt kylsystem och terapeuten har möjlighet att kyla längre perioder om patienten har låg smärttröskel.